Det här är vi och Eneby gård

Eneby Gård är en gammal prästgård vars nuvarande huvudbyggnad är från 1762 med ett portalhus från1733. Arbetarbostaden där våra uthyrningslägenheter ligger är byggt 1939. Här bodde bland annat tjänstefolket som skötte gårdens djur.

Vi heter Emma och Markus Rosenbaum. Vi är ett internationellt par som träffades en sommar i Frankrike. Markus är tysk men har bott större delen av sitt vuxna liv i Australien. Och det senaste decenniet i Frankrike. I Australien ägde och drev Markus flera restauranger. Han är utbildad kock med en fingerkänsla och kreativitet som är enorm. Vilket ledde honom in på renoveringsarbete och byggnation. Det sysselsatte honom under tolv års tid i Frankrike. Tack vare dessa färdigheter kunde vi köpa och planera för Eneby Gårds framtid!

Emma arbetar med inredning men har ett långt förflutet inom modebranschen och inom marknadsföring.

Vi bor på Eneby Gård med våra hundar, katter och höns. Människor som en gång besökt Eneby vill gärna återvända. Markus lämnar ogärna gården. Här träffar ni honom i arbetskläder året runt.

Våra Gotländska lanthöns är frigående större delen av året. Från dem får vi våra goda ägg, i färgskiftningarna beige till puder rosa.

Och som sagt. Ett annat måste när man bor på landet är såklart katter. Ett härligt litet rovdjur, som ser till att hålla gnagare stammen i schack. Det arbetet sköter Kajsa och Nikita till vår fulla belåtenhet!

Dessvärre är syskonkärleken dem emellan inte alltid den bästa. Så hör man ett argt kattvrål behöver det inte betyda ”katt i fara”!

Vi hoppas på att få välkomna er till den vackra Sörmländska naturen. Och ett historiskt boende! Och sist men inte minst. Med oss kan ni prata svenska, engelska, tyska eller franska.

Våra uthyrningsobjekt är tre lägenheter med separat ingång och separat uteplats med egen grill.

Alla är nyrenoverade och mycket fräscha!

Hjärtligt välkomna till oss,

Emma & Markus